Mia Fiedeldij Dop

Josje ter Haar

Josje ter Haar is violiste in o.a. het Ives Ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest en ludwig. Bovendien is zij in opleiding als leraar Nederlands aan anderstaligen.

Wim Janssen

Het hierbij afgebeelde schilderij is een van de schilderijen uit de serie “Meute meetings”, waarvan ik er vijf maakte. Figuurcomposities: Groepen mensen, die zich bewegen in de openbare ruimte. Misschien ook wel elkaar afstoten of aantrekken. Ruimtes ten opzichte van elkaar veranderen steeds, je zou het ook als een soort dans kunnen zien. Dan kun je het ook “choreografieën” noemen, maar dat suggereert dat bewegingen zijn afgesproken. “Meutes” alleen klinkt weer te toevallig. “Meute meetings” wil dus niet alleen ontmoetingen tussen mensen onderling verbeelden , maar ook ontmoetingen tussen groepen mensen. De andere schilderijen zijn in mijn atelier te zien: Groepen mensen in de supermarkt, groepen mensen op een koopavond, groepen mensen bij een galerie-opening, groepen mensen op prinsjesdag. Wim Janssen, beeldend kunstenaar: schilderijen –olieverf en jazzmusicus: atelier:Zuiderzeeweg 31.

www.wimjanssen.eu

Margaretha Louwers

Harriët Mastboom

Harriët Mastboom is beeldend kunstenaar, vanaf 1999 tot 2004 zat ze in het bestuur van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers en deed het expositie beleid.
Ze organiseerde, verzon de thema’s en exposeerde ook mee.
Harriet heeft nu geen werkruimte meer in Amsterdam.
Wel in de schuur bij het huis in Frankrijk.
Ze woont in de Akropolistoren.
En exposeert tijdens ZMAK wat foto’s van haar reizen van en naar Frankrijk in Nautilus.

Jesse Limmen

Jesse Limmen is op Zaterdag 11 Mei open tijdens ZMAK.
Ik zal daar open huis houden, kom langs en kijk in mijn wereld!
Jesse Limmen is creatief met houtwerk, schilder en illustraties

Open 10 tot 17 uur
IJdijk 10
1095 KM  Amsterdam

Noah Arends

Beeldend kunstenaar Noah Arends (1996, Amstelveen)
Het werk van Arends is als een zinnenprikkelende speelplaats voor het volwassen kind. Het speelse werk nodigt uit tot aanraken. Hier kan het innerlijke kind spelen in een tactiele wereld waar vorm, kleur en verrassing troef zijn. 

 Instagram

 

Esther de Vries

Esther de Vries (1974, opleiding Gerrit Rietveld Akademie). Ik ben een grafisch ontwerper met liefde voor boekontwerp in het algemeen en vooral in nauwe samenwerking met kunstenaars en curatoren. Het leukst vind ik het om vanaf het allereerste begin betrokken te zijn en samen te zoeken naar wat voor een boek het moet worden en op welke manier de inhoud op een zo rijk mogelijke manier gepresenteerd kan worden.
Recente boeken zijn HET PALEIS VAN TYPOGRAFISCH METSELWERK (geselecteerd voor de beste boekontwerpen 2018) en ZEEN, een monografie over het werk van fotografen Scheltens & Abbenes.
Naast boekenontwerp werk ik graag aan tentoonstellingen, kunsteducatie voor kinderen en alles wat met beeldredactie te maken heeft.
Neem gerust een kijkje op mijn website: http://www.esther-de-vries.nl of neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek!

Karel Baracs

Stadsverteller Karel vertelt over zijn verhaal 'De Zeeburght’ dat gaat over de lokale geschiedenis van Zeeburgereiland en vooral eerste generatie nieuwkomers die hier zijn neergestreken.
Zijn vertelling wordt ondersteund met jazz-songs door het Swing-koor ‘Indigo’.

 www.verhalenman.nl

Anneke Peereboom

Anneke voor het schilderij “projektie in de tijdsruimte”
Anneke Peereboom, kunstschilder.
Atelier Lien Gisolfpad 1 Amsterdam.

www.annekepeereboom.com

Richard Roling

Richard Roling is acteur en trainer. Met theater houdt hij zijn publiek een spiegel voor.
Op de ZMAK speelt hij een vrolijke minivoorstelling over jullie! Op luchtige wijze interviewt hij bewoners over het leven op het eiland. Daarna improviseert hij daar scènes over, verhaaltjes of zelfs een lied. Maak kennis met elkaar en de kunst van improviseren.

www.box-of-chocolates.nl

Jan van Well

Ik heb al 20 jaar hier mijn atelier: Zuiderzeeweg 31, bij vereniging de loods. Mijn verhaal voor mijn schilderijen is dat wie geconfronteerd wordt met mijn werk zal de indruk kunnen krijgen dat ik niets aan het toeval overlaat geïnspireerd door Zeeburg.

 

Fleur van der Weel

Richard Niessen

Richard Niessen (1972) studeerde in 1996 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Als grafisch ontwerper staat hij bekend om zijn kleurrijke posters en expressieve typografie, innovatieve identiteiten en zijn samenwerkingen met andere kunstenaars. Niessen laat een serie persoonlijke ‘herinneringsprenten’ zien, in kleine oplage gezeefdrukte prenten om personen of gebeurtenissen te gedenken. 

www.richard-niessen.nl

 

 

Edson Bruno Filho

Artist-painter & sculptor
ik open de deur van mijn atelier op zeeburgereiland om te zien mijn werk als beeldend kunstenaar. dit alles tijdens het ZMAK weekend, open atelier route 11 / 12 mei. je gaat zien beelden, schilderijen en tekeningen op papier. beelden van steen, met synthetische materialen of van papier.
schilderijen op doek van acryl- en olieverf.
ik werk met veel diverse materialen en kleuren. zo ook in mijn beelden terug te vinden. autonoom werk en kunst in opdracht. mijn inspiratie is de natuur, sociaal verkeer tussen mensen 
en vaak ook de “vrolijke tijd” als je die wil zien!
Zaterdag 11 mei om 11 uur in de morgen wil ik bezoekers van mijn atelier uitnodigen om mee te doen een gezamenlijk groot beeld te maken van recycling  materiaal o.a. van papier.
thema “vier poten”
kinderen of volwassen 
3 euro p.p.
incl. thee, koffie of limonade

Raoul van der Weide

Raoul van der Weide is een professioneel improviserend contrabassist sinds 1978, dat wil zeggen dat hij het mentaal en artistiek urgent vind om muziek volgens eigen maatstaven en gevoel – als solist en als ensemble speler – vorm te geven volgens de methode van de 'instant composing'.

www.raoulvanderweide.nl

Spetterende Letteren

Nautilus
Een literaire veldtocht dwars door Mokum en Drenthe

Chris Bernhart - Zang & Contrabas
Jaap van der Panne - gitaar & Zang

Vocal Group Indigo

De Vocal Group Indigo bestaat uit vijf zangers, van wie één een ZMAK-ker van het eerste uur: bariton Karel.
Indigo brengt swing jazz-nummers uit de jaren veertig en vijftig.

Saskia de Rooy

Beelden raken, ontroeren, bevragen, omdat ze mooi zijn of afgrijselijk, omdat ze je brengen naar een gevoel dat je herkent en waar je je thuis voelt of daar waar je je juist niet thuis voelt maar waar je iets mee moet. Beelden maken je open, brengen je naar je gevoel, laten je zien waar je thuis bent of wat je mist. Een huis is een plaats om je in de wereld thuis te voelen en kunst is de plek waar je hart zich thuis kan voelen.

Saskia de Rooy maakt portretten en koppen en vangt de ziel van de geportretteerden in de klei. Alle emoties hebben een thuis in haar werk, net zoals in het leven zelf.

www.saskiaderooy.nl

Renaissance Witch, Raku gestookte kop, 2019.

Marijke Smit

Op de werkplaats, loods 1 Zuiderzeeweg 31, worden meubels, beelden en lijsten gemaakt.
Daarnaast is er in dit Zmak weekend een unieke wijnproeverij en verkoop rechtstreeks uit de Piemonte (Italie) te bezoeken.
3 foto’s:
een beeld getiteld :”Bemoei je er niet mee”  één van een serie uit “Het zwarte gat”.
een dressoir
en de lijstenmakerij Firma Krul met een lijst met inlegwerk in opdracht van het Haags Gemeente Museum voor schilderij van Mondriaan.
Kijk, Proef en Bewonder.

www.marijkesmit.nl

Chantal Hendriksen

Chantal Hendriksen (Delft, 1978) is grafisch ontwerper in Amsterdam. De projecten van studio Hendriksen ontstaan vanuit een diepe affiniteit met hedendaagse kunst, die zich manifesteert in samenwerkingen met kunstinstellingen, musea, galeries, individuele kunstenaars en fotografen, evenals een breed scala aan zelf geïnitieerde projecten. Zo verzorgde de studio de visuele identiteit van Amsterdam Art, De Hallen Haarlem en momenteel die van de Oude Kerk Amsterdam en galerie Dürst Britt & Mayhew (Den Haag) en recente publicaties voor o.a. Jan Dirk van den Burg, Sanne van den Elzen / Lukas Heibges en Pieter Paul Pothoven. Naast haar praktijk is Hendriksen docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag en geeft workshops en gastlessen op diverse academies in binnen- en buitenland.

studiohendriksen.com